Bilgisayar alırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Merhaba,
Bilgisayar almak isteyen arkadaslar oncelikle bilgisayarı hangi amac için alacaklarını kararlastırmalıdırlar bu cok onemlidir. Yapacagınız masraf, bilgisayarı kullanacagınız tahmini sure ( ornegin beni onumuzdeki 3 yıl idare etsin yeter) gibi etkenler cok onemlidir.
Masaustu bilgisayarlar laptoplara gore cok daha verimlidir. Laptop mı masaustu bilgisayar mı diye soracak olursanız, ben şahsen laptop kullanıyorum. Sıkca seyahat ettiğim için laptop buyuk kolaylık oluyor.
Eğlence bilgisayarı istiyorum her oyun oynanabilsin diyorsanız, işlemci ram ekran kartı bu 3 etkenınde fazlasıyla bilgisayarınızda var olması lazım. Piyasadaki cogu oyun gelişmiş teknoloji istemektedir. Bu teknolojiyi yakalamak suanda mumkun değildir cunku surekli gelişmektedir. Yeni cıkan teknolojilerde oldukca pahalı oldugundan bunlara pek yanasılmaması taraftarıyım. Oyun oynarken alacagınız heyacanı hat safada yasamak için oyunun detayları cozunurluk kalitesinin yuksek olması bu etkenler sizin oyundan alacagınız tadın artmasına neden olur. Var olan bilgisayarınızdan yuksek performans istiyorsanız, oncelikle vista kuruluysa XP secenegini denemelisiniz. Vista halihazırda hiç bir işlem yapmadıgı halde bilgisayarınızın epey bir ram bellegini mesgul ettiginden dolayı oyunlarda verim almanız zor olacaktır. Vista dan baskasını kullanmam diyen arkadaslarda bilgisayarlarına ilave ram destegi yaparak sorunu cozebilirler.
Ben bilgisayarı sadece internete girmek için kullanacagım diyorsanız hiç bir masrafa gerek yok sıradan bir bilgisayar işinizi fazlasıyla gorecektir bunun için piyasadaki indirimlerden rahatca bilgisayar alabilirsiniz.
Bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken en onemli nokta ise, (özellikle laptoplar için) bilgisayarınızın markasıdır. Marka cok onemlidir. Aldıktan 2 gun sonra size yeterli destegi veremeyen bir marka asla tercih edilmemelidir bu yuzden iyi bir arastırma sonucu fiyat/performans oranı yapılıp butcemize en uygun olanı hangisi ise ona yonelinmelidir.